Meer weten?

Google

Inleiding

Google is … 🤔

Oké, we besparen je wat leeswerk. Je weet vast en zeker al wie Google is. Om deze reden zijn we dan ook extra trots dat we tot op heden al zeven projecten mochten uitvoeren voor deze internetgigant.

Om precies te zijn levert Kabisa een belangrijke bijdrage aan het Google Fonts Team. Dit is de afdeling van Google die lettertypes ontwikkelt en deze gratis beschikbaar stelt. Deze opdracht betreft een combinatie van ontwerp en ontwikkeling, dat bijdraagt aan de automatisering van het font compilation process (het samenstellen en optimaliseren van het font). De samenwerking is gegroeid uit dit eerste project. Op dit moment heeft Kabisa een belangrijke bijdrage geleverd aan zeven Google-projecten.

1. Noto Emoji Artwork Production

Het aantal beschikbare emoji groeit snel. Elk jaar wordt de emoji-collectie uitgebreid en het is aan Google om de nieuwe emoji-ontwerpen in al hun systemen (zoals het Android OS op smartphones) te integreren. Kabisa draagt bij aan de ontwikkeling van de nieuwe emoji-sets van Google door te zorgen voor tools die het ontwerpproces gedeeltelijk automatiseren en valideren. Dit levert een significante tijd- en kostenbesparing op!

2. Wakamai Fondue

Wakamai Fondue (“What can my font do?”) Is een tool waarmee webontwikkelaars precies kunnen zien wat een lettertype kan doen. Welke tekens het bevat, welke speciale functies er zijn en hoe het in webprojecten gebruikt kan worden. De automatische font analyse en de specialistische tools in Wakamai Fondue zijn ontwikkeld door Kabisa.

3. Specimen Minisites: Arapey and Fraunces

Specimen sites zijn demonstratie websites waarbij je de werking van een lettertype kunt demonstreren. In dit project komt webtechnologie en fonttechnologie bij elkaar. In opdracht van Google ontwerpt en realiseert Kabisa de Arapay specimen minisite en de Fraunces specimen minisite.

4. Specimen Skeleton

Bij het ontwikkelen van hoogwaardige sites die gebruik maken van de allernieuwste webtechnologie, is het slim om niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden. Daarom heeft Kabisa het Specimen Skeleton-framework gemaakt: een tool voor moderne websites met variabele fonts, waarmee snel een standaard specimen website opgezet kunnen worden. Het framework is Open Source, zodat iedereen hiervan kan profiteren – niet alleen Google!

5. Type-X browser extensie

Het vijfde project waar Kabisa aan mocht werken is een Chrome-browser extensie met de naam Type-X, hiermee kan iedereen zijn eigen lettertypes uitproberen op iedere willekeurige site.

6. Web Development docs

Als je zoveel tijd besteedt aan webtechnologie en lettertypen, leer je iets. Kabisaan Roel werd gevraagd om zijn kennis van variable fonts te delen op Google’s developer platform, web.dev.

Play Video
Play Video

7. Tools for Emoji Kitchen

Emoji Kitchen is onderdeel van Gboard, het officiële Google-toetsenbord voor Android-apparaten. Emoji Kitchen is te vergelijken met de stickerfunctionaliteit in andere berichtenapps. Het biedt de mogelijkheid om verschillende emoji te combineren tot nieuwe. Kabisa heeft tools gemaakt om de kwaliteit van deze nieuwe functies doorlopend te garanderen. Heb je een Android-apparaat en gebruik je emoji? Dan heb je Emoji Kitchen waarschijnlijk al ontdekt!

Samenwerking 🤝

Ondanks dat Google-teamleden over de hele wereld zijn verspreid is de communicatie uitstekend verlopen en hebben we mooie mijlpalen behaald. Zo heeft de automatisering van de Quality Assurance (QA) geresulteerd in een aanzienlijke tijdwinst en dus kostenbesparing voor de klant. Ons voortdurende werk aan Font Quality Assurance Tooling helpt de kwaliteit van de Google Fonts-bibliotheek te verbeteren.

Door nieuwe tools te ontwikkelen en nieuwe inzichten op te doen, is de omvang van de projecten gegroeid en is onze samenwerking met Google geïntensiveerd. Kabisa is erg enthousiast over de samenwerking met Google en levert graag een actieve bijdrage op het gebied van fonts en emoji’s.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Co-creatie begint hier

Daag ons uit!

Organisatie
Naam
E-mailadres
Telefoon
Bericht

Al onze diensten

Het creëren van een toekomstbestendige, betrouwbare en veilige infrastructuur heeft de hoogste prioriteit. Daarom volgen we nieuwe technologieën op de voet en zijn we niet bang om ze te gebruiken als dat het eindresultaat ten goede komt.

Cases

Enkele van onze andere cases

Hue Interactive Headers

De kracht van Philips Hue in beeld

ASML

Software partnership sinds 2014

Philips Hue Labs

Maak je ruimte levendig met ‘Scenes’

Migratie KNMI.nl

knmi.nl naar AWS

Hertek Stilalarm App

Effectief reageren op calamiteiten

Klantportaal

Internationale Verzekeraar

Insights

Verhalen van de Community,
voor de Community

Nieuws
Omdat wij software development als vakmanschap zien, vinden wij het delen en vergaren van kennis ...
Blog
In het realiseren van digitale producten zijn er verschillende benaderingen die organisaties kiez...
Blog
Bij het implementeren van de Agile-methodiek binnen bedrijven wordt de retrospective beschouwd al...
Nieuws
Omdat wij software development als vakmanschap zien, vinden wij het delen en vergaren van kennis ...
Blog
In het realiseren van digitale producten zijn er verschillende benaderingen die organisaties kiez...