Meer weten?

Hertek Stilalarm App

Video afspelen over Hertek Connect Stilalarm thumbnail video

Inleiding

In de hedendaagse wereld van (brand) veiligheid is het essentieel om snel en effectief te reageren op calamiteiten. Hertek, marktleider op het gebied van brandveiligheid, zocht naar een moderne smartphone oplossing voor stille alarmering en ontruiming. In tegenstelling tot traditionele akoestische alarmsystemen, biedt een stilalarminstallatie discrete en directe meldingen, vooral in situaties waar een luid alarm niet geschikt is. BHV-medewerkers worden onmiddellijk via hun smartphone geïnformeerd over mogelijke calamiteiten, zoals brand of ontruiming, waardoor ze snel en efficiënt kunnen reageren. De Connect Evac app minimaliseert paniek, beperkt potentiële schade en zorgt voor een veiligere ontruiming, waardoor levens worden beschermd. 

Uitdaging

Hertek stond voor een complexe, meerlagige uitdaging. Op technologisch vlak was er de noodzaak om de traditionele pager-gebaseerde oplossing te vervangen door een moderne, geïntegreerde en gebruiksvriendelijke smartphone-oplossing. Deze oplossing moet niet alleen realtime meldingen bieden en naadloos integreren met de bestaande infrastructuur, maar ook schaalbaar zijn voor toekomstige groei.

Daarnaast was er de uitdaging van regelgeving. De app moet voldoen aan strenge wettelijke eisen, wat betekent dat deze niet alleen technisch geavanceerd moet zijn, maar ook “kerncentrale” veilig. Dit niveau van veiligheid is essentieel om te garanderen dat de app altijd en onder alle omstandigheden betrouwbaar is. De NEN2575-certificering, een norm die prestatie-, kwaliteits- en functionele eisen stelt aan stil alarmsystemen, is een cruciaal onderdeel van deze uitdaging. Het behalen en behouden van deze certificering vereisen een diepgaand begrip van de norm, evenals een rigoureuze ontwikkelings- en testprocedure.

Tenslotte was er de marktuitdaging. Concurrenten hebben al vergelijkbare oplossingen op de markt gebracht. En voor Hertek was het dus belangrijk het digitale productportfolio uit te breiden om hun positie als toonaangevende leverancier van veiligheidsoplossingen te versterken.

Stilalarm app opstart
Stilalarm app melding

Oplossing

Om tegemoet te komen aan de uitdagingen en de behoeften van Hertek, hebben we Connect Evac ontwikkeld; een geavanceerde ontruimingsapp specifiek ontworpen voor Android smartphones. Deze app is niet zomaar een digitale tool, maar een cruciale schakel in de veiligheidsketen van gebouwen en hun inwoners.

Een van de kernfuncties van Connect Evac is het bieden van duidelijkheid tijdens een brandalarmering of ontruiming. De app zorgt ervoor dat gebruikers altijd op de hoogte zijn van de actuele situatie. Meldingen worden continu bijgewerkt en geven een realistisch beeld van de huidige omstandigheden. Deze meldingen zijn volledig geïntegreerd met brandmeldinstallatie en geven de exacte locatie van een potentieel incident aan, wat cruciaal is voor een snelle en effectieve respons.

Connect Evac is ontworpen met gebruiksgemak als topprioriteit. De moderne, intuïtieve interface van de app, gecombineerd met duidelijke kleurcoderingen, maakt het voor gebruikers eenvoudig om te navigeren en te reageren op meldingen. Bovendien minimaliseert de app extra handelingen voor medewerkers. Bijvoorbeeld, wanneer een smartphone wordt aangesloten op de lader, wordt deze automatisch afgemeld van de BHV-groep. En wanneer het toestel uit de lader wordt genomen, meldt het zich automatisch weer aan. Dit zorgt voor gemakkelijke toegang zonder het gedoe van inloggegevens.

Daarnaast zijn er slimme triggers ingebouwd die ervoor zorgen dat het toestel van de BHV-medewerker altijd actief blijft. Deze triggers houden rekening met factoren zoals geluidsvolume en batterijniveau. Als er te weinig toestellen online zijn, wordt de gebruiker gewaarschuwd zodat er actie kan worden ondernomen.

Een belangrijk aspect van de oplossing was de high-available (AWS) infrastructuur. We hebben een volledig redundante infrastructuur geïmplementeerd, wat betekent dat er back-upsystemen klaarstaan om in te springen bij eventuele storingen. Dit niveau van betrouwbaarheid is essentieel voor een app die zo cruciaal is voor de veiligheid van mensen. Bovendien zijn er uitgebreide monitoringstools geïntegreerd om de prestaties van de app continu te volgen en eventuele problemen snel te identificeren en op te lossen.

Connect Evac is niet alleen een technologische vooruitgang, maar ook een stap voorwaarts in termen van regelgeving. De app is NEN2575-4 gecertificeerd en voldoet aan de strengste normen van veiligheid, wat de betrouwbaarheid en effectiviteit ervan onderstreept.

Resultaat

De implementatie van Connect Evac bied nieuwe mogelijkheden in de manier waarop Hertek en zijn klanten reageren op calamiteiten. Waar traditionele pagers vaak te maken hadden met hoge onderhoudskosten, defecten en het risico dat ze in opladers bleven zitten, biedt de Connect Evac app een veel betrouwbaarder en kostenefficiënt alternatief.

Een van de meest opvallende voordelen van de overstap naar een smartphone-oplossing is de inherente draagbaarheid en persoonlijke aard van smartphones. Medewerkers nemen hun smartphones altijd en overal mee naartoe, wat betekent dat ze altijd bereikbaar zijn in geval van een calamiteit. Dit in tegenstelling tot de klassieke pagers, die vaak werden vergeten of achtergelaten.

Daarnaast heeft de integratie van Connect Evac in het bestaande Hertek Connect platform ervoor gezorgd dat de app niet alleen een tool is voor stille alarmering, maar ook een uitgebreide oplossing die bijdraagt aan de algehele veiligheid en welzijn van de gebruikers. De realtime informatie, de mogelijkheid om snel te reageren op meldingen en de intuïtieve interface hebben allemaal bijgedragen aan een verbeterde gebruikerservaring en een verhoogd veiligheidsniveau.

Vanuit een zakelijk perspectief heeft de introductie van Connect Evac Hertek in staat gesteld om zijn positie op de markt te versterken. Met de oplossing van Kabisa is er niet alleen terrein gewonnen dat verloren was gegaan aan concurrenten, maar is ook Hertek’s reputatie als innovatieve leider in de brandveiligheidssector verder versterkt.

Deze app komt voort uit het Hertek Connect platform dat eerder door Kabisa  gerealiseerd is.

Stilalarm App diverse meldingen

Co-creatie begint hier

Daag ons uit!

Organisatie
Naam
E-mailadres
Telefoon
Bericht

Al onze diensten

Het creëren van een toekomstbestendige, betrouwbare en veilige infrastructuur heeft de hoogste prioriteit. Daarom volgen we nieuwe technologieën op de voet en zijn we niet bang om ze te gebruiken als dat het eindresultaat ten goede komt.

Cases

Enkele van onze andere cases

Hue Interactive Headers

De kracht van Philips Hue in beeld

ASML

Software partnership sinds 2014

Philips Hue Labs

Maak je ruimte levendig met ‘Scenes’

Migratie KNMI.nl

knmi.nl naar AWS

Google

Zeven projecten voor een van ‘s werelds grootste tech-bedrijven

Klantportaal

Internationale Verzekeraar

Insights

Verhalen van de Community,
voor de Community

Nieuws
Omdat wij software development als vakmanschap zien, vinden wij het delen en vergaren van kennis ...
Blog
In het realiseren van digitale producten zijn er verschillende benaderingen die organisaties kiez...
Blog
Bij het implementeren van de Agile-methodiek binnen bedrijven wordt de retrospective beschouwd al...
Nieuws
Omdat wij software development als vakmanschap zien, vinden wij het delen en vergaren van kennis ...
Blog
In het realiseren van digitale producten zijn er verschillende benaderingen die organisaties kiez...