Meer weten?

Migratie KNMI.nl

Video afspelen

Inleiding

Kabisa heeft in samenwerking met het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) een high-available en schaalbare cloud infrastructuur opgezet voor knmi.nl. Het KNMI is een belangrijk adviesorgaan voor de samenleving als het gaat om atmosferische of seismologische informatie. Knmi.nl is een belangrijke bron voor particulieren, bedrijven, wetenschappers, beleidsmakers en bestuurders. Hoewel we het toekomstige klimaat niet precies kennen, biedt de kennis van het KNMI Nederland een gevoel van veiligheid. Het weer, de bewegingen van de aarde en de klimaatverandering veranderen voortdurend. Daarom is het belangrijk dat knmi.nl betrouwbaar is en hoge piekbelastingen aankan als er belangrijke gebeurtenissen zijn op het gebied van klimaat of seismologie.

Uitdaging

De uitdaging van dit project was om in zeer korte tijd de infrastructuur van knmi.nl te migreren van een on-premise omgeving naar een schaalbare omgeving in de cloud. De omgeving moest zo worden opgezet dat hij bijna letterlijk met het weer mee kon bewegen. Als er belangrijke atmosferische of seismologische ontwikkelingen zijn en het aantal bezoekers van KNMI toeneemt, moet knmi.nl altijd bereikbaar zijn en presteren. Een ander requirement van dit project was dat de migratie van de oude naar de nieuwe omgeving met minimale downtime moest gebeuren.

Oplossing

Een website die naar verwachting plotseling veel bezoekers kan krijgen, moet zo worden opgezet dat deze schaalbaar en high-available is. De infrastructuur is opgezet met Amazon Web Services (AWS). Er is gekozen om de applicatie met Docker te draaien in een schaalbaar cluster, met behulp van de AWS Service ECS (Amazon Elastic Container Service). Het cluster draait gelijktijdig in verschillende datacenters en is zo ingesteld dat het blijft draaien als er problemen zijn in een specifiek datacenter.

Om een snelle site en een aangename gebruikerservaring te garanderen, werd een Content Delivery Network gebruikt. Hierdoor kunnen datacenters worden gebruikt die zich dicht bij de gebruikers bevinden, wat resulteert in snelle laadtijden. Zowel de applicatie als de infrastructuur zijn volledig inzetbaar via een continuous integration (CI) en continuous delivery (CD) omgeving.

Resultaat

Van weken naar minuten! Dankzij de migratie naar de cloud is alles volledig cloud-based en is een deployment binnen 20-30 minuten beschikbaar. “Rollback” is mogelijk via ECS, zodat eventuele fouten onmiddellijk kunnen worden gecorrigeerd. De omgeving is nu ook volledig gedocumenteerd, zodat er gemakkelijk met verschillende teams over een langere periode aan kan worden gewerkt. De AWS-migratie voorkomt dus fouten en bespaart tijd en geld.

Klanten aan het woord

Dat kan niet door een simpele website-bouwer gedaan worden, maar wel door een Kabisa engineer.

KNMI
Paginaweergaven
0 mln
Deployments
< 0 min
Tevreden Klant
1 extra

Co-creatie begint hier

Daag ons uit!

Organisatie
Naam
E-mailadres
Telefoon
Bericht

Al onze diensten

Het creëren van een toekomstbestendige, betrouwbare en veilige infrastructuur heeft de hoogste prioriteit. Daarom volgen we nieuwe technologieën op de voet en zijn we niet bang om ze te gebruiken als dat het eindresultaat ten goede komt.

Cases

Enkele van onze andere cases

Hue Interactive Headers

De kracht van Philips Hue in beeld

ASML

Software partnership sinds 2014

Philips Hue Labs

Maak je ruimte levendig met ‘Scenes’

Hertek Stilalarm App

Effectief reageren op calamiteiten

Google

Zeven projecten voor een van ‘s werelds grootste tech-bedrijven

Klantportaal

Internationale Verzekeraar

Insights

Verhalen van de Community,
voor de Community

Nieuws
Omdat wij software development als vakmanschap zien, vinden wij het delen en vergaren van kennis ...
Blog
In het realiseren van digitale producten zijn er verschillende benaderingen die organisaties kiez...
Blog
Bij het implementeren van de Agile-methodiek binnen bedrijven wordt de retrospective beschouwd al...
Nieuws
Omdat wij software development als vakmanschap zien, vinden wij het delen en vergaren van kennis ...
Blog
In het realiseren van digitale producten zijn er verschillende benaderingen die organisaties kiez...