Meer weten?

Philips Hue Labs

Inleiding

Philips Hue is een slim verlichtingssysteem van Signify dat de manier waarop mensen hun huis verlichten wil veranderen over de hele wereld. Signify is altijd op zoek naar nieuwe manieren om consumenten te voorzien van extra functionaliteiten zodat ze hun huis slimmer kunnen inrichten. Kabisa levert al sinds 2015 een belangrijke bijdrage aan het succes van Philips Hue.

In de video onderaan deze pagina interviewden we George Yianni (Founder Philips Hue) over de samenwerking met Kabisa.

Uitdaging

De uitdaging zat hem voornamelijk in het reduceren van de ontwikkeltijd van nieuwe features. Het ontwikkelen hiervan was namelijk nogal complex waardoor de mogelijkheid ontbrak om het platform snel te evalueren. Het uitbrengen van nieuwe accessories kostte eveneens veel ontwikkeltijd met als gevolg een (te) lange time-to-market.

Een andere uitdaging was het upgraden van de Philips Hue App van versie 3 naar 4. Dit is een volledig nieuwe app die gebouwd is met nieuwe technieken. Aan Kabisa de taak een solide oplossing te verzinnen die er voor zorgt dat alle Philips Hue gebruikers probleemloos over kunnen stappen op de vernieuwde app.

Oplossing

Signify heeft samen met Kabisa “Hue Labs” opgezet om nieuwe concepten en ideeën wereldwijd te testen met een grote groep échte eindgebruikers van het Philips Hue systeem. Via deze webomgeving kunnen Hue consumenten nieuwe toepassingen voor hun verlichting en accessoires, zoals switches en sensors, uitproberen.

Met de introductie van “Formulas” is het super eenvoudig voor een Philips Hue consument een deel van het systeem te configureren. Een voorbeeld is het programmeren van de remote switch. De switch is dan meer dan een aan/uit knop. Het kan licht dimmen maar ook voorkeur-instellingen oproepen. Een ander voorbeeld is de “Personal Wake Up” Formula. Met het gebruik hiervan zul je aan de hand van steeds feller brandende lampen geleidelijk wakker worden.

De implementatie van een Domain Specific Language – een zelf ontworpen programmeertaal bovenop Hue Labs – heeft gezorgd voor een hoger abstractieniveau. Dit betekent dat aanpassingen of uitbreidingen in Hue Labs zelfs door niet-developers kunnen worden gedaan. Op deze manier is het niet langer meer nodig om software of apps te updaten bij de introductie van een nieuwe Hue accessoire. De “Time to Market” van een nieuw Hue product wordt hierdoor aanzienlijk verkort.

Hue Labs wordt gehost bij Amazon Web Services (AWS). De infrastructuur is gebouwd door Kabisa. Deze is ingericht op een high-available en schaalbare manier. De omgeving is opgezet met het Infrastructure as Code framework Terraform. Het is een vereiste dat de servers van Philips Hue 24 uur per dag en 7 dagen in de week up-and-running blijven. Hier heeft Kabisa een speciaal team voor ingericht.

Video

In de video hieronder spreekt George Yianni (Founder Philips Hue) over de samenwerking met Kabisa.

Play Video

Resultaat

De implementatie van een DSL heeft er voor gezorgd dat het abstractieniveau naar zo’n hoog niveau is getild, dat zelfs niet-developers functionaliteiten kunnen toevoegen. Hierdoor wordt de ontwikkeltijd dermate gereduceerd. Dit stelt Signify in staat is om veel sneller nieuwe functionaliteiten en nieuwe accessoires op de markt te brengen.

Het high-available en schaalbaar inrichten van de infrastructuur zorgt voor méér zekerheid en minder kosten voor Signify. Door de introductie van Formulas is de ontwikkelingstijd van nieuwe functionaliteiten die Signify wil testen met eindgebruikers aanzienlijk verkort. Dit komt volledig ten goede van de time-to-market, waardoor nieuwe Philips Hue accessoires eerder te vinden zijn in de winkel!

De nieuwere versies maken het mogelijk om componenten die gemaakt zijn opnieuw te gebruiken in volgende Formulas. Hiermee komt veel flexibiliteit, zeker omdat het maken van de Formulas in de front-end plaatsvindt, los van deployment processen.

Co-creatie begint hier

Daag ons uit!

Organisatie
Naam
E-mailadres
Telefoon
Bericht

Al onze diensten

Het creëren van een toekomstbestendige, betrouwbare en veilige infrastructuur heeft de hoogste prioriteit. Daarom volgen we nieuwe technologieën op de voet en zijn we niet bang om ze te gebruiken als dat het eindresultaat ten goede komt.

Cases

Enkele van onze andere cases

Hue Interactive Headers

De kracht van Philips Hue in beeld

ASML

Software partnership sinds 2014

Migratie KNMI.nl

knmi.nl naar AWS

Hertek Stilalarm App

Effectief reageren op calamiteiten

Google

Zeven projecten voor een van ‘s werelds grootste tech-bedrijven

Klantportaal

Internationale Verzekeraar

Insights

Verhalen van de Community,
voor de Community

Nieuws
Omdat wij software development als vakmanschap zien, vinden wij het delen en vergaren van kennis ...
Blog
In het realiseren van digitale producten zijn er verschillende benaderingen die organisaties kiez...
Blog
Bij het implementeren van de Agile-methodiek binnen bedrijven wordt de retrospective beschouwd al...
Nieuws
Omdat wij software development als vakmanschap zien, vinden wij het delen en vergaren van kennis ...
Blog
In het realiseren van digitale producten zijn er verschillende benaderingen die organisaties kiez...