Fluttercon Terugblik

niek vierkant avatar

Niek Horsmans

Marketing

Fluttercon Berlijn

Deze maand zijn Guido, Aschwin, Egon, Derek en Max op bezoek gegaan bij Fluttercon Berlijn, de grootste Flutter conferentie van het jaar. Meer dan 1000 Flutter-fanatics van over de hele wereld reisden af naar de Duitse hoofdstad. Niet alleen was dit een uitgelezen kans om onze technische kennis te verdiepen, maar het was ook een effectieve manier van teambuilding.

De Conferentie

De dagen waren gevuld met in totaal meer dan 75 talks, panel discussies en workshops. We hebben inzicht gekregen in de nog steeds groeiende populariteit van Flutter en zien dat steeds meer grote partijen Flutter toepassen in nieuwe en bestaande projecten.

We hebben belangrijke inzichten gekregen in thema’s als:

  • Code push (het updaten van applicaties buiten de app store om)
  • De alsmaar beter wordende ‘developer-experience’ in Dart
  • De steeds uitgebreider wordende manieren van geautomatiseerd testen
  • Én accessibility – een steeds belangrijker aandachtspunt gezien de aanstaande European Accessibility Act van 2025.

De groei van Flutter

Een net zo interessant onderwerp was de herkenning van de voortdurende groei van Flutter. Het meest opvallende is dat slechts een klein percentage van deze bijdragen afkomstig is van Google-medewerkers (Google is de drijvende kracht achter FlutteR). Dit illustreert dat Flutter niet alleen afhankelijk is van Google’s betrokkenheid. Het Flutter project staat inmiddels in de top drie van projecten met het meest aantal unieke contributors.

Waardevolle inzichten

De conferentie bood ons ook waardevolle inzichten in de bredere impact van Flutter. We hebben gezien hoe een effectieve Flutter-implementatie de relatie tussen ontwikkelaars, teams, leidinggevenden en eindgebruikers met technologie kan transformeren, en hoe succesvolle implementaties een positieve invloed kunnen hebben op de teamcultuur en -prestaties.

Maar niet alles was technisch en formeel – de avonden gaven ons de kans om te genieten van de beroemde Berlijnse gastvrijheid. Samen dineren in lokale restaurants en tijd doorbrengen in typische Duitse biergartens bood ons team de perfecte balans tussen werk en ontspanning.

Recap

Terugkijkend op Fluttercon Berlijn, was het een onvergetelijke mix van leren, netwerken en teambuilding – een ervaring die we graag willen herhalen. We kijken ernaar uit om volgend jaar terug te keren naar deze geweldige conferentie en verder te bouwen aan onze expertise.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact met ons op!

Co-creation begins here

Challenge us!

Organisation
Name
Email
Phone
Message