Bloedstollende eerste voetbalwedstrijd voor Kabisa

niek vierkant avatar

Niek Horsmans

Marketing

Op donderdagavond 19 mei 2022 vond de eerste Indoor (5 vs 5) voetbalwedstrijd van Kabisa plaats. Het team der Kabisanen gaat de strijd aan met de ‘onderburen’ van Summa Systems.

Gelijk op

Indoor Soccer Nederweert is het toneel voor deze beladen derby. Er is 3x 15 minuten gespeeld onder leiding van de uitstekend leidende scheidsrechter Martijn Daams (6x gefloten, begin & eindsignalen). Kabisa schiet uit de startblokken met een 5-0 voorsprong binnen enkele minuten. Summa Systems recht echter snel haar rug en de stand na het eerste blok is dan ook 6-6. Enkele spelers vinden het na dit kwartier wel al goed geweest, maar men moet toch echt nog 2x 15 minuten aan de bak. 😂

Spektakelstuk

Na een kleine pauze is het tijd voor blok 2. Aan het eind van dit blok is de stand 15-14 in het voordeel van Kabisa. De neutrale toeschouwer is de grote winnaar met 29 goals in 30 minuten tot zover. Een iets langere, zeer nodige, pauze volgt, waarna het allesbeslissende 3de blok van start gaat. Benieuwd naar de eindstand? Lees verder onder de afbeelding.

De beslissing

Uiteindelijk is deze wedstrijd beslist op conditie. Waar Kabisa de beschikking had over 4 stand-in-spelers, had Summa Systems slechts 1 wisselmogelijkheid. De 30 graden warme sporthal zorgt voor uitputting bij beide teams. Kabisa trekt uiteindelijk met 23-17 aan het langste eind door de goede wissels die toptrainer Jordy van Vorselen uit zijn hoed heeft getoverd.

Overwinning vieren!

De avond is afgesloten met een goede pizzasessie en een gezellige borrel. De eerste overwinning is binnen. Maar het allerbelangrijkste resultaat: Een sportieve, leuke & zeker voor herhaling vatbare avond!