Codecation 2023: Code, Leren, Bier & Plezier! 🎉

Max Bodelier

Consultant / Developer

In het weekend van 13 oktober heeft bij Kabisa de jaarlijkse “Codecation” plaatsgevonden. Twaalf collega’s hebben zich voor deze gelegenheid teruggetrokken in een sfeervol vakantiehuis in de Weerterbergen.

Definitie Codecation: “Een codecation is een minivakantie met collega’s waar programmeren, leren en plezier centraal staan.”

Vrijdagprogramma

We begonnen het weekend met een heerlijke BBQ in de achtertuin van het huisje. Dit bood de ideale gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten met collega’s. Hierna zijn we gestart met een introductie tot ieders activiteiten en doelen dit weekend. Deze activiteiten en doelen bestonden uit verschillende hobbyprojecten, het opdoen van nieuwe kennis over technieken en programmeerconcepten, workshops en meer. Na deze introducties ging iedereen lekker van start aan zijn project, waarbij sommige het volhielden tot diep in de nacht. De projecten bestonden onder meer uit een verf meng-app, de Kabisa poll app, een Spotify beat visualizer/game, een webapplicatie om PS2-spellen te beheren, experimenteren met Flutter-shaders/webGL, Accessibility, een D&D battle royal map maker en meer. React, Flutter, Node.js, Java, AWS, WebGL/shaders, Camunda, Apache Spark, Bun, AWS Cognito, Svelte en Terraform zijn technologieën die de revu passeerden. Kortom geen tekort aan coole technologie.

Zaterdagprogramma

De zaterdag begon met een lekker ontbijt waarbij sommige collega’s hun chef kunsten toonden bij het bereiden van een lekker broodje spek en ei. Iedereen pakte de draad weer lekker op. Rond 13 uur was het tijd voor een workshop van Matthijs Groen. Deze workshop nam de collega’s mee hoe je de Product Owner rol aanneemt in je eigen hobbyprojecten en hoe je vlijmscherp je MVP kunt definiëren. Daarna was er tijd om te wandelen of even een plons te nemen in het zwembad. De rest van de middag werd natuurlijk weer gevuld met programmeren. Om 18 uur werd het tijd om ons te verplaatsen naar een lekker Grieks restaurant. Hier hebben we van een lekker bord vlees genoten. De avond eindigde bij de lokale bowlingbaan om een gezellig potje te bowlen, natuurlijk onder het genot van wat snacks en drankjes. Bij aankomst bij het huisje zijn nog enkele diehards achter de computer gekropen om de late uurtjes toch nog nuttig te besteden.

Zondagprogramma

De zondag begon hetzelfde als de zaterdag. In de ochtend werd er een workshop gegeven door Stef Gereats waarin hij de ViewTransitionAPI & CSS ScrollAnimation in een mooie code along behandelde. De rest van de dag bestond weer uit programmeren met hier en daar een korte onderbreking voor wat beweging. Aan het einde van de zondag hebben we onder het genot van een pizza aandachtig geluisterd naar ieders resultaat, bevindingen, opgedane kennis en andere leuke verhalen.

Codecation 2024?

In het kort is de codecation het ideale moment voor collega’s om elkaar beter te leren kennen, extra kennis op te doen en te delen en vooral een moment van ontspanning en plezier te pakken. Op naar de volgende codecation volgend jaar! Wil jij er ook bij zijn? Bekijk onze vacatures!

Co-creatie begint hier

Daag ons uit!

Organisatie
Naam
E-mailadres
Telefoon
Bericht