Kennissessie WebAssembly / wasmCloud

Pascal Widdershoven

CTO

Onlangs werd er binnen Kabisa een kennissessie georganiseerd over WebAssembly. WebAssembly is een interessante ontwikkeling waar we graag alles over willen weten!

Wat is WebAssembly?

WebAssembly is een open standaard voor een low-level, assembly-achtige programmeertaal. WebAssembly wordt gewoonlijk niet met de hand geschreven, maar dient als een compile-target voor andere talen. WebAssembly was oorspronkelijk bedoeld voor gebruik in de browser, maar begint steeds meer toepassingen buiten de browser te vinden.

WebAssembly kennissessie door wasmCloud

Onlangs kwamen Liam Randall en Brooks Townsend van wasmCloud (virtueel) naar Kabisa om alles te vertellen over WebAssembly en hun product wasmCloud. Ze vertelden over de oorsprong van WebAssembly, de algemene werking en gaven een demo van wasmCloud. wasmCloud kan gezien worden als een microservices framework, waarbij de services niet in containers draaien, maar waarbij de services WebAssembly modules zijn. De services profiteren van de voordelen van WebAssembly. Elke module draait in een eigen sandbox (WebAssembly is standaard sandboxed) en kan alleen gebruik maken van capabilities die door het platform worden aangereikt. Zo is er fine-grained controle over network calls gemaakt mogen worden door welke module bijvoorbeeld.

Ook deelnemen?

Dank aan Liam en Brooks voor deze leuke en zeer inspirerende kennissessie! Wil jij ook alles leren over WebAssembly? Kijk dan snel bij onze vacatures en wie weet kun jij binnenkort deelnemen aan onze vele kennissessies!

Co-creatie begint hier

Daag ons uit!

Organisatie
Naam
E-mailadres
Telefoon
Bericht