Wat doe je als Ruby on Rails Developer bij Kabisa?

Nadine Bijnens

HR

Hoe ziet de werkdag uit van een ruby on rails developer?

Er is geen werkdag hetzelfde, maar er staan altijd twee vaste punten op de agenda: de dagelijkse stand-up en lunch. De stand-up, aan het begin van de dag, duurt meestal niet langer dan 5-10 minuten en geeft me een goed beeld van waar iedereen in het team mee bezig is. Teams zijn klein en dat geeft écht een gevoel van eenheid. En andere vast moment op de dag is lunch waar ik, naast het eten van ‘n boterhammetje, ook de mogelijkheid heb om even offline te zijn met collega’s, fussball te spelen of aan side projects te werken.

De rest van de tijd ben ik aan het werk. Dit omvat meer dan alleen het schrijven van test-driven code: feedback verzamelen van klanten en stakeholders, discussiëren over architectuur en design en samen met de klant de richting van het project bepalen.

Wat vind je het leukste van ruby on rails development?

De kunst van software engineering is niet alleen de slimste of mooiste oplossing programmeren met de laatste technologieën (hoewel dat wel leuk is, natuurlijk). Het wordt pas écht leuk op het moment dat je samen met een klant een gezamenlijk doel kan najagen: een passende oplossing ontwikkelen voor een probleem. Dat je hierbij soms cutting edge technologie kunt gebruiken en out-of-the-box moet denken zijn alleen maar pluspunten.

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

Al vanaf jongs af aan probeer ik machines te laten doen wat ik wil. Mijn eerste regels BASIC schreef ik op een 4.77 Mhz IBM XT PC met 128kB RAM en een 5.25” floppy drive. Via Turbo Pascal en Delphi kwam ik uit bij PHP om webapplicaties te ontwikkelen. In 2006 zette Ruby on Rails mijn wereld op de kop. Na het afronden van mijn studie ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf waar ik professioneel met Ruby on Rails zou kunnen werken, Kabisa was de logische keuze.

Wat was je leukste project en waarom?

In de afgelopen 9 jaar heb ik aan veel projecten in allerlei soorten en maten mee mogen werken. Er zijn kleine projecten geweest waar ik een korte tijd samen met de klant en een klein team een mooie oplossing voor een dringend probleem heb ontwikkeld. Ook heb ik gewerkt aan projecten in domeinen waar ik anders niet zo snel terecht zou komen zoals streaming audio, verkeershandhaving en gastouderopvang.

Ariejan, bedankt voor het interview.

Wil jij meer weten over Ruby on Rails development of heb je een vraag voor Ariejan, neem dan contact met ons op. Lijkt het jou ook leuk als om Ruby on Rails developer aan de slag te gaan bij Kabisa?

Co-creatie begint hier

Daag ons uit!

Organisatie
Naam
E-mailadres
Telefoon
Bericht