Workshop Craftsmanship & TDD voor PXL Digital in Hasselt

Nadine Bijnens

HR

Ontwikkeling en groei in kennis staat bij Kabisa hoog in het vaandel. Regelmatig organiseert Kabisa hiervoor leuke en interactieve kennisdelingssessies om met elkaar en externe het gesprek aan te gaan over verschillende onderwerpen waar we ons, in ons dagelijks werk zoal mee bezighouden. Daarom vinden we het belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden.

PXL Hogeschool

Zo twijfelde we geen moment om de uitnodiging van PXL Digital met beide handen aan te nemen! Op 17 november waren we uitgenodigd om een Workshop/Seminarie te geven aan studenten van het departement PXL-Digital aan de PXL Hogeschool in Hasselt.
Eindelijk konden we wederom terug in levende lijven onze expertise en kennis delen met de laatstejaarsstudenten aan de hand van seminaries en workshops voor de hogeschool.

Deze innovatieroute is een initiatief vanuit de Hogeschool waarin professionals uit de arbeidsmarkt de mogelijkheid krijgen om innovatieve technologieën te delen, use-cases voor te stellen of alternatieve technologieën door middel van workshops te geven aan de studenten.

Workshop

Met veel plezier zijn wij aan de slag gegaan om een workshop te organiseren waarin we de studenten meenamen in een belangrijk onderwerp waar we binnen Kabisa veel waarde aan hechten en we ons onderscheiden als organisatie namelijk: Craftsmanship & TDD.
Matthijs Groen, Software Engineer & Architect en Andy Maes, Software Developer & Consultant gaven deze workshop in de middag aan de laatstejaarsstudenten.

Matthijs en Andy trapte af met een introductie waarin zij vertelde over wat Craftmanship en Test Driven Development. Daarna zijn zij gezamenlijk met de studenten aan de slag gegaan om daadwerkelijk op een interactieve wijze te gaan ondervinden hoe het is om op deze manier te werken. Volgens Matthijs en Andy was er een goede, proactieve en gedreven sfeer waardoor de studenten een leuk resultaat hebben behaald!

De opdracht betrof het classificeren van letters in een woord, om als leeshulp te dienen voor kinderen met dyslexie. ‘’Het probleem was weliswaar redelijk eenvoudig om te begrijpen, maar erg moeilijk in uitvoering. Dit maakte het juist een ideale opdracht voor studenten om aan de slag te gaan met TDD.’’

Kortom, het was wederom een leuke middag om samen met de studenten te werken en te leren!

Meer weten over Kabisa?

Klinkt dit ook interessant voor jou en wil je meer weten over Kabisa? Neem dan contact met ons op of meld je aan voor een van onze kennisdelingssessies!

Co-creatie begint hier

Daag ons uit!

Organisatie
Naam
E-mailadres
Telefoon
Bericht