Meer weten?

SURF

Services

Technology

,

Inleiding

Kabisa heeft in samenwerking met SURF High Available en schaalbare Kubernetes clusters opgezet in Azure. SURF is een samenwerkingsverband van Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen waarin leden hun krachten bundelen. Binnen SURF werken universiteiten, hogescholen, beroepsopleidingen, UMC’s en onderzoeksinstellingen samen om de best mogelijke digitale diensten in te kopen of te ontwikkelen en kennisdeling te stimuleren door te blijven innoveren.

Uitdaging

De bestaande infrastructuur van SURF was handmatig opgezet. Een met de hand opgezette infrastructuur is vaak gebaseerd op individuele configuraties van servers en netwerken. Dit kan leiden tot inconsistentie en problemen bij het bijhouden van wijzigingen. Bovendien kan het moeilijk zijn dergelijke infrastructuren te automatiseren of te integreren met andere systemen.

Oplossing

De uitdaging van dit project was om de bestaande infrastructuur te voorzien van Infrastructure as Code, waardoor het beheer eenvoudiger en transparanter wordt. Daarnaast was er behoefte om meer gebruik te maken van Azure Native Services zoals Azure Cache for Redis en CosmosDB.

Resultaat

De infrastructuur is volledig opgezet met Infrastructure as Code in Azure – de clouddienst van Microsoft. Azure service AKS (Azure Kubernetes Service) is het platform bij uitstek voor het hosten van de containerized software. Het uitrollen van zowel de infrastructuur als de applicaties gebeurt binnen een CI/CD-omgeving (Continuous Integration / Continuous Delivery) met behulp van Terraform en GitLab. Hierdoor heeft SURF controle gekregen over zowel de Azure infrastructuur als het proces waarmee ze applicaties inzetten.

De overgang naar de cloud door Kabisa heeft geleid tot:

1. Verhoogde uptime door stateful workflows te verplaatsen naar diensten als: Mongo, Postgres en Regis.
2. Verhoogde veiligheid door het gebruik van keyvaults voor classified documenten.
3. Minder false positives tijdens het monitoren door het verbteren van de Prometheus en Alert Manager.

Co-creatie begint hier

Neem contact op!

  Don't hesitate to get in touch!

  Cases

  Enkele van onze andere cases

  Hue Interactive Headers

  De kracht van Philips Hue in beeld

  ASML

  Software partnership sinds 2014

  Philips Hue Labs

  Maak je ruimte levendig met ‘Scenes’

  Migratie KNMI.nl

  knmi.nl naar AWS

  Hertek Stilalarm App

  Effectief reageren op calamiteiten

  Google

  Zeven projecten voor een van ‘s werelds grootste tech-bedrijven

  Al onze diensten

  Het creëren van een toekomstbestendige, betrouwbare en veilige infrastructuur heeft de hoogste prioriteit. Daarom volgen we nieuwe technologieën op de voet en zijn we niet bang om ze te gebruiken als dat het eindresultaat ten goede komt.