Een leven lang leren bij Kabisa

Nadine Bijnens

HR

“Een leven lang leren” Daar gelooft Kabisa in. Dat doen we onder andere met ontwikkelgesprekken, bootcamps en op de werkvloer met elkaar. Om de persoonlijke ontwikkeling en groei naar een nog hoger niveau te brengen is de Kabisa Academy opgericht.

Big Hairy Audacious Goal (BHAG)

Bij Kabisa werken we als bedrijf aan onze missie, het behalen van onze BHAG (Big Hairy Audacious Goal): In 2030 werkt Kabisa tegelijkertijd aan 100 toonaangevende applicaties waar je trots op bent. Om deze ambitie te verwezenlijken zal Kabisa de komende jaren fors moeten groeien in medewerkers en expertise.

Leiderschapskruis

Binnen Kabisa werken we met het Leiderschapskruis. Het doel van het Leiderschapskruis is om mensen in hun kracht te zetten waarbij het belangrijk is dat de persoonlijke ambitie in lijn ligt met de bedrijfsambitie. Alleen in deze situatie zijn medewerker en bedrijf maximaal tevreden en is de bijdrage aan ieders missie maximaal.

Het kwadrant waar we in willen zitten gaat over de combinatie toegevoegde waarde voor de organisatie in combinatie met een voldaan gevoel (doordat je gegroeid bent). De persoonlijke missie van mensen moet congruent zijn met de missie van het bedrijf: Wij dagen mensen uit om over hun persoonlijke missie na te denken. De overtuiging hierbij is dat succes volgt uit geluk en niet andersom.

Leiderschap is dan ook zorgen dat mensen een combinatie van High Satisfaction en High Contribution hebben. Alle andere zones zijn niet goed voor de mens en ook niet goed voor het bedrijf.

Kabisa Academy

De Kabisa Academy heeft als doel om medewerkers gedurende hun loopbaan bij Kabisa een continu aanbod van leer- en groeimogelijkheden aan te bieden. De ambitie van de medewerker staat hier centraal! Focus ligt op duurzame inzetbaarheid van al onze medewerkers (van starters, mediors tot seniors) en het leven lang leren en blijvende aandacht hebben voor persoonlijke ontwikkeling en groei zowel op inhoudelijk (technisch) vakgebied en softskills. Dit alles wordt gefaciliteerd door middel van een digitale leeromgeving, aangevuld met trainingen (zowel intern als extern), seminars, workshops en persoonlijke coaching.

De kapstok van de Kabisa Academy is het ontwikkelen en opstellen van de Kabisa Groeiboom. Deze groeiboom geeft de medewerkers inzicht in hun (mogelijke) loopbaan en de daarbij bijbehorende leer- en groeimogelijkheden.

Deze leer- en groeimogelijkheden worden vormgegeven in zogeheten Leerstraten en Learning Journeys welke de medewerker motiveren om te blijven groeien in zijn/haar vakgebied.

De Leerstraten en Learning Journeys zijn opgedeeld in vier segmenten: Commercieel, Delivery, Specialisme en Persoonlijke ontwikkeling. Elk segment heeft zijn eigen Leerstraat en bijbehorende Learning Journeys.

Jouw droombaan

Hoe navigeer je dan tot jouw ultieme, persoonlijke doel?
Doordat je binnen de Kabisa Academy kunnen kiezen uit de hierboven genoemde segmenten en bijbehorende Leerstraten kan iedereen in overleg met zijn of haar ontwikkelcoach bekijken welke Leerstraat of Learning Journey van toepassing is om weer een stapje dichter bij die ultieme droombaan te komen. Dit betekent dat ieders loopbaan binnen Kabisa een maatwerktraject is en daar zijn we super trots op!

In de ontwikkelgesprekken, welke we 4 tot 5 keer per jaar voeren, stippelt de medewerker samen met de ontwikkelcoach het pad uit hoe er wordt gegroeid naar die ultieme droombaan binnen Kabisa.
Ieder pad verschilt hierin, ook al kan het einddoel hetzelfde zijn. Dat maakt leren bij Kabisa zo uitdagend en gaaf!

Wil jij meer informatie over de Kabisa Academy of ben jij toe aan een vervolgstap in je loopbaan als Software Developer / DevOps Engineer? Neem gerust contact met mij op!

Co-creation begins here

Challenge us!

Organisation
Name
Email
Phone
Message