In-Company Masterclass Getting Things Done / Steamline

Nadine Bijnens

HR

Op vrijdag 25 maart heeft er bij Kabisa een online Masterclass Getting Things Done / Steamline plaatsgevonden. De inspirator van deze sessie: Arjan Broere. Arjan is zo’n 15 jaar geleden in aanraking gekomen met de Getting Things Done aanpak van David Allen en is in de jaren daaropvolgend gegroeid naar een Certified GTD en Streamline trainer. Ook heeft Arjan enkele boeken geschreven over productiviteit en alles wat hier mee te maken heeft.

Gettings Things Done

Het eerste onderdeel van de training ging over de Getting Things done methodiek – We kennen het allemaal wel, een ellenlange To Do list met vage taken. Je weet niet goed waar je moet beginnen en schuift het daarom door naar de volgende dag of week. De taken hopen zich op en je voelt je hierdoor absoluut niet productief. Een veelvoorkomend euvel bij kenniswerkers in de IT.

Productiviteit verhogen

Tijdens de Masterclass heeft Arjan ons uitgelegd hoe je jouw productiviteit kunt verhogen en dus al deze taken wél gedaan krijgt. We ontvingen veel goede tips & tricks om het beste uit je (werk)dag of (werk)week te halen en aan de hand van praktische voorbeelden gaf hij aan hoe ons brein werkt.

Verschillende onderwerpen die voorbij zijn gekomen:

  • Minddump
  • Beslissingen nemen
  • Acties maken
  • Hoe gebruik je je e-mailbox het effectiefst
  • Energie krijgen en opladen
  • Het beste uit je focus tijd halen
  • Je dag reflecteren

Streamline communicatie

Het tweede deel van de workshop ging over Streamline communicatie. Communiceer je wel effectief of denk je hier misschien niet meer voldoende over na? Je kunt deze gewoontes doorbreken, door te leren hoe je doelgericht communiceert. Als je nadenkt over doel, doelgroep en vorm van je communicatie, scheelt dit veel tijd. Als jouw boodschap duidelijk en concreet is, levert dit sneller resultaat op, met minder irritatie.

Aan de slag

Het was een interessante en interactieve Masterclass waarin onze medewerkers weer veel handvatten hebben gekregen om mee aan de slag te gaan.

Co-creation begins here

Challenge us!

Organisation
Name
Email
Phone
Message