Kabisa bezoekt Seminar Verbaal Meesterschap van Remco Claassen

Nadine Bijnens

HR

Software developers van Kabisa voldoen absoluut niet aan het vooroordeel van “Typische Nerds” die alleen maar code kunnen schrijven. Juist softskills als goed- en effectief communiceren zijn heel belangrijk bij de samenwerking met klanten en collega’s.

Persoonlijke ontwikkeling en groei staan hoog in het vaandel bij Kabisa. In het kader van blijvend leren volgden Kabisanen Pascal, Egon en Marc dan ook een 12 uur durend seminar van Remco Claassen over Verbaal Meesterschap (Communicatie- en presentatievaardigheden).

Een seminar van 12 uur!? Hoe houdt een normaal mens dat vol?

Dat is precies waar deze dag om draait! Hoe boei je jouw toehoorder(s) en houd je hun aandacht vast zodat alle informatie die jij uitzendt binnenkomt en blijft hangen. Het bewijs dat dit niet enkel theorie is, blijkt uit het feit dat de gehele zaal van 150 personen 12 uur lang op het puntje van de stoel zat en met meer energie naar buiten ging dan waarmee ze naar binnen kwamen. Gedurende de dag wisselde theorie en praktijk zich af met grappen, leuke anekdotes, twee lunches en een diner. Dit allemaal gefaciliteerd vanuit onze persoonlijk ingerichte Skybox.

Wat hebben we geleerd?

Wat zijn nu een aantal belangrijke dingen die we hebben meegenomen uit deze dag?

  • De manier hoe je praat (Tonality) en je non-verbale communicatie bepalen voor 93% hoe je verhaal overkomt. Dat betekent dat er maar 7% overblijft voor de woorden die je kiest om je verhaal te vertellen.
  • Begin je presentatie altijd met “The End in Mind”: Welke 3-5 dingen moet je publiek zeker onthouden hebben wanneer ze naar buiten lopen.
  • Zorg dat je ten allen tijden een connect met je publiek blijft maken. Dit gaat ervoor zorgen dat ze aan je lippen blijven hangen. Natuurlijk moet je wel iets zinnigs vertellen na je connect, anders schiet je er niets mee op. 😅

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen besproken in deze 12 uur, maar dit zijn er teveel om op te noemen.

Groei mee met Kabisa!

Wil jij net als Kabisa verder groeien? Laat het ons weten en neem contact op. Wellicht mogen wij je binnenkort verwelkomen in een van onze development-teams!

Co-creation begins here

Challenge us!

Organisation
Name
Email
Phone
Message