Passion Project – Wanneer werk en passie samenkomen

Nadine Bijnens

HR

Kabisa besteedt veel aandacht aan de medewerkertevredenheid. We meten happiness, voeren verbeteringen door en staan open voor nieuwe initiatieven vanuit onze mensen.

Passion Projects

Een van zo’n nieuwe initiatieven is een “Passion Project”. Iedere Developer heeft een techniek waar hij/zij het liefst mee werkt. Kabisa probeert iedere medewerker dan ook te helpen om de beste te worden binnen dit favoriete vakgebied. Een voorbeeld van een Passion Project binnen Kabisa is het Souffle-Haskell project waar Luc aan werkt.

Functioneel Programmeren

Collega Luc Tielen is zeer enthousiast en gedreven in Functioneel Programmeren. Zijn intrinsieke motivatie heeft in Corona tijd tot een gaaf “passion project” geleid: souffle-haskell.

Souffle-Haskell

souffle-haskell is een Haskell library die bindings voorziet met de Soufflé programmeertaal. Soufflé is een Datalog variant die toelaat om gesophisticeerde analyses zeer snel te prototypen in een high-level logic programmeertaal. Met souffle-haskell is het nu mogelijk om de sterke punten van zowel Haskell als Datalog te combineren om complexe problemen op een eenvoudige en elegante manier op te lossen.

Presentatie

Naast dit passion project is Luc ook onze Functional Programming ambassadeur binnen Kabisa en heeft hij de ambitie uitgesproken het gezicht op functioneel programmeren te willen zijn binnen deze community. De trots van “wat heb ik een mooi project gemaakt”, heeft verder geresulteerd in het maken en geven van een presentatie waar andere vakgenoten zo enthousiast over waren dat Luc meerdere malen is gevraagd internationaal te spreken. Zijn presentatie is te horen geweest in Australië, India, Londen, Amerika en Berlijn. Vanwege Corona hebben alle presentaties vanuit thuis, remote plaatsgevonden. Daarnaast heeft Luc diverse vakinhoudelijke blogposts geschreven. Een mooi voorbeeld hoe intrinsieke motivatie, gedrevenheid, enthousiasme en het verkrijgen van coaching en voorbereidingstijd door Kabisa kan leiden tot het waarmaken van ambities.

Groei mee met Kabisa!

Wil je meer informatie over Functioneel Programmeren of ben je op zoek naar een vervolgstap binnen de software ontwikkeling als Software Developer? Neem gerust contact met ons op!

Co-creation begins here

Challenge us!

Organisation
Name
Email
Phone
Message