Tech Town Hall

Pascal Widdershoven

CTO

Tenminste één keer per jaar organiseren we bij Kabisa een Tech Town Hall. Dit is een sessie waarbij we met een grote groep mensen discussiëren over technische onderwerpen.

We gebruiken hiervoor de World Café methode. Dit is een methode voor groepsdiscussie die gericht is op het leren en begrijpen van elkaars perspectieven. De grote groep wordt gesplitst in kleinere groepen waardoor een veilige, besloten sfeer ontstaat in de groepjes. Er zijn vier rondes en bij elke ronde worden de groepjes weer opnieuw ingedeeld, zodat je met zoveel mogelijk verschillende mensen in gesprek bent.

De onderwerpen die besproken worden zijn ‘grote’ onderwerpen, waarbij het helpt om vanuit veel verschillende perspectieven input te krijgen. Daarom krijgt iedereen binnen Kabisa de mogelijkheid om deel te nemen aan deze sessie, van Software- en Cloud Engineers tot UX, Sales en Account Management.

Een voorbeeld van een onderwerp is Software Architectuur. De verantwoordelijkheid voor Architectuur hebben we traditioneel belegd als een team verantwoordelijkheid in onze Agile teams. Door de sterke groei van Kabisa worden ook de projecten waar we aan werken steeds groter en daardoor ontstaat de vraag of deze werkwijze nog wel houdbaar is. Je kunt je voorstellen dat over zo’n onderwerp veel verschillende meningen bestaan, over het probleem zelf maar ook over mogelijke oplossingen. Een perfect onderwerp dus voor een World Café sessie.

Kenmerkend aan de World Café methode is dat er gedurende de verschillende rondes op grote vellen papier geschreven en getekend wordt. Creativiteit krijgt de vrije loop en er wordt vanzelf een samenvatting van de belangrijkste inzichten opgebouwd. Aan het eind van de avond worden deze samenvattingen gepresenteerd aan de hele groep. Om te zorgen dat we regelmatig herinnerd worden aan de gesprekken en inzichten worden er ook prachtige illustraties gemaakt (thanks Lianne!) die een mooie plek krijgen op ons kantoor in Weert.

Wil jij ook meedenken over de (technische) toekomst van Kabisa? Solliciteer op één van onze vacatures en wellicht ben jij bij de volgende sessie!

Co-creation begins here

Challenge us!

Organisation
Name
Email
Phone
Message