Workshop Terraform bij PXL Hogeschool Hasselt

Fleur Weekers

HR

Gedreven, dat is één van de kernwaarden van Kabisa. Zo verzorgen we al jaren workshops en trainingen met als voornaamste doel: kennisdelen. Dit doen we door met trots over ons vak te vertellen. Deze keer zijn we samen met Cloud Legends afgereisd naar de Hogeschool PXL in Hasselt.

Workshop Terraform & AWS

Na een lange periode van geen fysieke onderwijs waren wij erg blij met de uitnodiging van PXL om een workshop te mogen geven aan tweedejaars studenten Toegepaste Informatica. Onze collega’s Joost Saanen & Rik Tonnard hebben hun uiterste best gedaan om de studenten mee te nemen in het toepassen van Infrastructure as a Code door middel van Terraform & AWS.

Inhoud workshop

Hoe zag deze workshop er precies uit? Na een korte theoretische introductie gingen de studenten in groepjes “hands on” aan de slag. Terraform en de nodige tools waren al voorgeïnstalleerd zodat de studenten meteen gebruik konden maken van een AWS Cloud9 omgeving. Ook kreeg iedereen toegang tot een AWS account zodat er daadwerkelijk Infrastructuren binnen AWS gebouwd werden tijdens de workshop, een echte beleving! De studenten gingen proactief aan de slag waardoor ze een goede indruk hebben gekregen van de mogelijkheden van Infrastructure as a Code.

Traineeship

Wist je dat wij een Traineeship hebben ontwikkeld waarbij je opgeleid wordt tot Cloud Engineer? Hier leer je onder andere ook alles voor AWS en Terraform. Lees er hier meer over!

Een workshop bij jouw hogeschool of universiteit?

Ben jij een IT student of docent van een hogeschool/universiteit en lijkt jou deze workshop interessant? Neem contact met ons op zodat wij de workshop ook bij jou kunnen verzorgen.

Co-creation begins here

Challenge us!

Organisation
Name
Email
Phone
Message